Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам


Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам

Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам

Ferrari F40 е един от най-красивите модели на италианската компания и все още остава един от любимите постери за стената на децата от 90-те. Гледайки как гние някъде на прах в Ирак тази кола не е особено приятна гледка, но историята си струва проучване. Влогърът Ratarossa тръгва по следите на колата на Удай Хюсеин, син на убития лидер на Ирак – Саддам. Настоящото местоположение на автомобила обаче не е напълно сигурно.


Удай има репутацията на ужасен човек, свързван е с мъчения на хора, включително и футболисти от националния отбор на Ирак за това, че не са изпълнили нарежданията му. Синът на диктатора обича колите и има специален човек, който търси в интернет интересни коли, които да купи. Гаражът му се разраства до над 1000 автомобила, преди да реши да запали повечето от тях, за да не попаднат в ръцете на американските войници. Чухте ли? Някои се самоубиват, погубват жените си, а Удай се грижи за колите си…

Снимките от прашасалото Ferrari показват, че се е спасило от кладата, но е заснето на различни места. Има липсващи детайли от екстериора и интериора, а други са поставени от различни марки, например Nissan.

Проучването на Ratarossa стига до информация, че колата е била в Ербил в Северен Ирак, където е карана на 4 април тази година. Също така се знае, че иракски колекционер (явно има и такива в страната) е купил това F40 преди 6 месеца. Но този собственик е починал.

Ако границите не бяха затворени вероятно щеше да има много авантюристи в търсене на тази кола, макар Ирак да не е една от най-безопасните страни в света. Но подобни истории и легендарни автомобили има с всеки един диктатор, любител на автомобилите. А те почти винаги завършват властта си по един и същи начин.

← Назад