Porsche направи историческа ограничена моделна серия


Porsche направи историческа ограничена моделна серия

Porsche направи историческа ограничена моделна серия

Много са ви версиите на 911? Ето още една с елементи на дизайна от 50-те и началото на 60-те години. Porsche представи първия модел от новата серия Heritage Design в 911 Targa 4S. Идеята е общо четири колекционерски модела. За тях е отговорен отдела Porsche Exclusive Manufaktur, а производството на Tagra 4S е само в 992 броя.

Външната боя е Cherry Metallic, предлагат се още  четири други цвята заедно със златни лога. Освен това има бяла декорация с исторически дизайн и препратки към моторните спортове. Емблемата намигва към Porsche 356, която в миналото се е давала при достигане на пробег  от 100 000 км. Колата има печат за качество. 


Интериорът също отдава почит на миналото. Двуцветен кожен салон в Bordeaux Red с Club Leather OLEA в Atacama Beige или черна кожа с Club Leather OLEA в Atacama Beige. Употребата на рипсено кадифе за седалките и облицовката на вратите ознаменува завръщането на материал, използван още при Porsche 356.

Оборотомерът и хронометърът с класически външен вид със зелена подсветка подчертават емоционалната природа на концептуалния модел по същия начин както перфорираната облицовка на тавана от микрофибърен плат и широкоизползваната кожена облицовка от Exclusive Manufaktur. Метална емблема на панела на арматурното табло изобразява поредния номер на автомобила от лимитираната серия.

Промени в техниката няма. Колата е с 450 к.с., 8-степенната трансмисия с двоен съединител, максимална скорост 304 км/ч, от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди.

← Назад