Така би изглеждал наследник на Mitsubishi 3000GT


Така би изглеждал наследник на Mitsubishi 3000GT

Така би изглеждал наследник на Mitsubishi 3000GT

Mitsubishi 3000GT бе великолепна кола, много бърза и надеждна, с технология, която очаквахме от Ferrari, а не малък японски производител. Но така и не се задържа, бе наследен от Eclipse с предно предаване, а сега името се използва от кросоувър. И след като видяхме завръщане на Supra, защо да няма и наследник на 3000GT, който да носи името 4000GT.


За момента това са рендери, но стриктно следват идеите на оригинала. Много остри линии, съчетани с обли форми, има предни надвеси като 3000GT, а отзад по-къси за подчертаване на спортната осанка. Mitsubishi вече е част от Renault и Nissan, а в наскоро обявения план компатията ще отговаря за плъг-ин хибридите. И едва ли Nissan ще разреши конкурент на GT-R, още повече, че очакваме и 400Z.

Плюс това подобни проекти са чисто имиджови и губят много пари, а Mitsubishi влезе в алианса точно поради влошеното си финансово състояние в резултат от скандала с измислените цифри от инженерите за нива на вредни емисии и среден разход за микромоделите в Япония. Така този модел почти със сигурност ще си остане само артистичен рендер. Но е красив.

← Назад