Проведе се втори кръг от шампионата по автомоделни спортове


Проведе се втори кръг от шампионата по автомоделни спортове

Проведе се втори кръг от шампионата по автомоделни спортове

На 25 и 26 юли на пистата в Нови Искър се проведе втори кръг от държавното първенство на Българска федерация по автомоделни спортове, класове electric и nitro off road. В първенството взеха участие 40 състезатели от 5 клуба членове на БФАМС. Организатор на първенството е БФАМС, а домакин Автомоделен клуб Нови Искър. Съботният ден премина в квалификационни серии за определяне на стартовата решетка за финалите в неделни ден. Победители по класове от финалите са electric truggy: Здравко Янакиев от Автомоделен клуб Нови Искър,  electric Buggy: Здравко Янакиев, 1/10 Electric: Петър Спасов от Нови Искър, 1/8 nitro Buggy:  Николай Ангелов: Нови Искър, 1 /8 nitro truggy: Светослав Тасков, домакин на първенството.


Наградите медали и грамоти за финалистите бяха връчени от зам.-председател на БФАМС - Дамян Петров и председателя на клуба домакин - Светослав Тасков.

Следващите състезания от календара на БФАМС ще се проведат на 1 и 2 август на писта Огнян Филипов във Враца, класове electric и nitro on road. На 1 август има национални ученически състезания, организирани от НДД- София, МОН и БФАМС, а 2 август - турнир за наградите на Община Враца. Домакин на предстоящите състезания е спортно технически моделен клуб Враца. 

← Назад