Класически коли ще обикалят Витоша


Класически коли ще обикалят Витоша

Класически коли ще обикалят Витоша

Ретро клуб "АвангарД" организира по традиция Classic Vitosha Trophy. Ретро ралито е на 22 август, а стартът е пред НИМ Бояна. Докато се изготвя класирането в ралито и оценката на журито за изложените превозни средства в събора, богат набор от ретро музика ще се грижи за доброто настроение на публиката.

Участниците ще получат много награди от партньорите в събота. А за посетителите ще има музика, танци, скара, бира, захарен памук, понички и много изненади.


Състезанието е в двудневен формат, а трасето ще премине през над 10 населени места в полите на планина Витоша. Организаторите от Автомобилен ретро клуб "АвангарД" ще изненадат участниците с малко по-различен  вариант на състезанието, съчетаващ хитрости и емоция  по време на специалните етапи за технически възможности и майсторско шофиране.

Капацитета на заявките е лимитиран до 50 екипажа, като до момента половината места вече са заети, а крайният срок за записване е 19 август.

Надпреварата е по модел на европейските регуларити ралита, където се търси не най-бързото, а най-прецизното време. В неделя състезанието финишира пред НИМ, където се организира ретро събор, а ралито ще се влее с това събитие.

← Назад