Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020


Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020

Състезатели чупят рекорди по време на BMW Cup 2020

Този уикенд (05-06 септември) по време на втори кръг на едномарковия автомобилен шампионат BMW Cup беше счупен рекордът за най-бърза обиколка на писта Дракон с BMW автомобил! Миналогодишният шампион в състезанието Игор Тодоров от BMW Team Burgas успя да даде 1:01.731 с Е36 328i турбо.

Освен това постижение, вторият кръг на събитието мина изключително успешно за почти всички участници, чиито лични рекорди падаха с по секунда надолу. Изглежда времето беше благоприятно, а приятелската атмосфера допринасяше за добрите резултати.


Основни претенденти за шампионската титла тази година са Игор Тодоров и Стериан Фолев от Mirafiori Team. Фолев успя да постигне личен рекорд със своето Е46 М3, но изненадата на събитието беше неговият съотборник, който кара само от около година – Ивайло Кръстев с М3 F80. Кръстев се класира на 2-ро място в Генералното класиране за кръга. Сред силните пилоти се нареждат още Пламен Георгиев на 4-то място, съотборник на Тодоров, и Александър Бурдин, който пропусна този кръг.

Финалният трети кръг ще се проведе на 24 и 25 октомври на писта „Дракон“, и ще бъде отворен за публика, спазвайки всички противоепидемични мерки.


Шампионатът се организира за шеста поредна година от БМВ Клуб България – официалният клуб на марката, който създава и поддържа най-голямата и активна автомобилна общност в страната. Целта на събитието е да дава възможност на всички желаещи, независимо дали са ентусиасти или професионални пилоти, да изявят себе си на пистата и да подобряват уменията си зад волана. Освен състезание, организаторите залагат на чистата и приятелска атмосфера между участниците, които взаимно си помагат и подкрепят.

← Назад