Ferrari пусна нова състезателна версия на 488 GT


Ferrari пусна нова състезателна версия на 488 GT

Ferrari пусна нова състезателна версия на 488 GT

Създаден ексклузивно за писта Ferrari 488 GT Modificata е състезателна машина за трак дни и събития на Ferrari Club Competizioni GT. Автомобилът използва технологията от 488 GT3 и 488 GTE, с които фирмените и частните пилоти на Ferrari участват в GT шампионатите по света и надпреварите за издръжливост.

За разлика от GT3 и GTE, при Modificata няма рестрикции за изравняване на силите и колата се възползва от пълните възможности на туин-турбо V8 двигателя. Мощността е 700 к.с., предавателната кутия с променени предавателни числа и карбонов съединител.


488 GT Modificata има променена аеродинамика за по-голямо притискане с фокус от средата на колата напред. Панелите са изцяло карбонови, а покривът алуминиев, както в 488 GTE. Промените осигуряват притискане от над 1000 кг при 230 км/ч.

Заедно с Brembo е създадена нова спирачна система със състезателни апарати и ABS от 488 GT3 Evo 2020. В кокпита има V-Box система, която комбинира всички данни с телеметрията на Bosch. Данните се изтеглят с USB и флашка. Има задна камера с висока резолюция, втора седалка за пътник по време на трак дните и TPMS система за следене на налягането в гумите.


През 2021 г. компанията организира 5 състезателни дни по света – във Вирджиния, Монца, Уоткинс Глен, Сузука и Нюрбургринг, а собствениците на колата ще могат да участват и на Finali Mondiali, традиционно последното състезание от фирмените шампионати, в които идват пилотите от американските, азиатските и европейските серии.

← Назад