Това са колите на Лионел Меси


Това са колите на Лионел Меси

Това са колите на Лионел Меси

Какъв ли е гаражът на най-добре платеният футболист в света? Лионел Меси получава над 550 хил. евро на седмица, има вече натрупани 380 млн. долара към 2019, а това отваря много възможностите. И затова сред екземплярите, които има, се отличават класики като Ferrari 335 S Spider Scaglietti, оценявано на 37 млн. долара.


Само 10-те най-ценни коли в гаража му са на стойност 50 млн. долара. Но звездата на Барселона разчита и на други, доста по-нормални автомобили, някои от които може да се позволи всеки от вас. Ето кои са автомобилите му.

Ferrari 335 S Spider Scaglietti

Класика, най-скъпата кола в колекцията му. Има 4,0-литров атмосферен V12 и е създадена от студио Scaglietti, а не Pininfarina, традиционният придворен производител на каросерии за Маранело. Меси купува колата за 30 млн. долара.

Audi

Меси обича Audi. Дълги години компанията бе спонсор на Барселона и колекцията му не е изненада. Аржентинецът има Audi RS6, A7 и Q7. Като фен на спортните коли няма как да не очаквате на няма R8. Притежава дори две. Купето Audi R8 V10 и кабриото Audi R8 Spyder.

Pagani Zonda Tricolore

Една от най-редките версии на Pagani Zonda е Tricolore. Използва 7,3-литров V12, 6-степенна автоматична кутия и струва 2 млн. долара.

Mercedes SLS AMG

Това е първата кола, създадена изцяло от AMG от лист хартия. Появи се след разтрогването на договора с McLaren и е духовен наследник на SLR. Както и на легендата Gullwing. Реално единственото, което борда на директорите възлага на AMG като задължителен елемент в колата, са вратите пеперуда.

И точно срещу тях инженерите в Афелтербах имат най-много претенции, защото масата на пантите на покрива разваля центъра на тежестта на колата. И логично в GT вече има стандартни врати.

Меси купува SLS за 650 хил. долара. Двигателят е 6,2-литров V8.

Maserati Gran Turismo MC Stradale

Меси обича и италианските коли. MC Stradale е топ моделът на Модена, има роботизирана механична кутия, 4,7-литров V8 и не е чак толкова голяма рядкост. Спрямо много други от колите в гаража му, тази е направо за всекидневни нужди. Струва 240 хил. долара и сме виждали подобна в България.


Освен него Меси има и по-стандартното Maserati Gran Turismo S.

Ferrari F430 Spyder

Лионел Меси има няколко коли Ferrari в гаража си, а тази е една от най-стандартните. Открита версия на F430, 4,3-литров V8 двигател, цената й е 160 000 долара.

Range Rover

Определено с F430 Spyder Меси ще има затруднения да кара по по-лоши пътища, затова има и няколко Range Rover. Като най-големия Range Rover Vogue и по-спортния му брат Range Rover Sport. Имено с Range футболистът идва на тренировките на Ноу Камп.

Cadillac Escalade

Освен тях има и други големи SUV коли като Cadillac Escalade. Определено една от най-достъпните коли в колекцията му, струва 75 хил. долара, но с 8 места му осигурява достатъчно място, ако реши да вози голямата си фамилия. Меси и Антонела Рокуцо имат трима сина.

MINI Cooper S Cabriolet

Не очаквахте подобна кола в гаража на човек, който плаща 30 млн. долара за Ferrari? Но явно пъргавият кабриолет му харесва. Струва 20 хил. долара и има 6-степенна механична кутия.

Toyota Prius

Определено автомобил, който Меси не би имал, ако не бе ангажимента на Toyota и ФИФА. Но колата, която Меси е избрал вероятно сам в гамата на японския производител, е Lexus RX. Хибридът има V6 двигател и електромотор, който задвижва задната ос.

Също така Меси има и Toyota Land Cruiser. Колата е с 3,0-литров дизелов двигател и 175 к.с.


Dodge Charger SRT8

Меси има и американски коли в гаража. SRT8 е екипиран с 6,4-литров HEMI V8 с 470 к.с., предавателната кутия е 5-степенна автоматична. Може да не е най-бързата му кола, но определено се чувства мъжкар в нея.

← Назад