BMW направи пистарка от семейния седан


BMW направи пистарка от семейния седан

BMW направи пистарка от семейния седан

M5 CS е най-мощната серийна кола на BMW в историята. Скъпа, купих семеен седан BMW, искаш ли да го видиш? М5 определено е хитър начин да излъжете жена си, че взимате спортна кола под предлог, че е семейна.

И докато стандартното М5 е чудесно, версията Competition добавя още 25 к.с. и твърдост на винкел, CS вдига още повече летвата. С олекотяване със 70 к.с. и двигател 4,4 би-турбо с 635 к.с. това е най-мощното BMW и също така най-пистово ориентирания вариант на М5 в историята.


Има карбонови корпуси на външните огледала, изцяло карбонов преден капак, вентилационни отвори с апликации от видим карбон, златиста рамка, специални 20-инчови джанти, жълта вместо бяла илюминация, преден сплитер от карбон и заден спойлер.

Настройките на амортисьорите са още по-фини, а гумите серийно трак Pirelli P Zero Corsa. Ауспуховите накрайници са 4 от неръждаема стомана. Керамичните спирачки с червени апарати са стандарт.

Отвътре има M Alcantara волан и покрив, таблото няма отделение за вещи за олекотяване, всички подглавници са със силует на легендарния Нюрбургринг. Планките за превключване са от карбон, средният разход според BMW е 11,1 л/100 км, но хващаме бас, че в реалния свят ще е повече.


Серийни са 8-степенната трансмисия M Steptronic с Drivelogic и задвижването на четирите колела M xDrive, което предлага и настройка 2WD за чисто задно задвижване.

BMW M5 CS ускорява от 0 до 100 км/ч за само 3,0 секунди, след 10,4 секунди вече достига 200 км/ч. Максималната скорост е 305 км/ч (ограничена).  

← Назад