Porsche показа универсална електрическа кола


Porsche показа универсална електрическа кола

Porsche показа универсална електрическа кола

Добре, не е точно за рали Дакар или Сафари. И едва ли собственик на Porsche иска да тръгне с него по чукарите, пустинята или джунглата. Но Taycan Cross Turismo е много по-функционален и способен на различни терени от стандартната версия.

Подобно на спортния седан Taycan, Taycan Cross Turismo се възползва от иновативно електрическо задвижване с 800-волтова архитектура. Задвижването е на четирите колела, има адаптивно въздушно окачване, 47 мм повече пространство за главата за пътниците на задната седалка и над 1200 литра капацитет за товарене.

Пътният просвет с въздушното окачване се увеличава с 30 мм. Има и режим за макадам.


Първоначално ще се предлагат четири версии на Taycan Cross Turismo. Батерията е Performance Plus с 93,4 кВтч. Taycan 4 Cross Turismo е с 380 к.с. и 476 к.с. при Launch Control, ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,1 секунди, максимална скорост от 220 км/ч, пробег (по WLTP) 389-456 км. Taycan 4S Cross Turismo е с 490 к.с. и 571 при Launch Control, спринтът пада на 4,1 сек, а пробегът е 388-452 км. Топ версиите Turbo и Turbo S са с 625 к.с., но с Launch Control съответно 680 и 761 к.с. Спринтът до 100 км/ч е 2,9 в S, а пробегът до 419 км.


Като част от пакета за офроуд Cross Turismo има специални предкрилки в ъглите на предната и задната броня и в краищата на праговете. Те допринасят за зашеметяващия екстериор и предоставят защита от хвърчащи камъчета. Специално за Taycan Cross Turismo Porsche разработи задна стойка за до три велосипеда, която е еталон по отношение на размерите и управлението.

Тя може да се използва универсално за различни типове велосипеди. Една от иновативните й черти е, че задната врата може да се отваря, дори когато стойката е натоварена. Porsche също така едновременно представя два висококачествени електрически велосипеда – eBike Sport и eBike Cross.

← Назад