Показват легенди от гаража на УБО


Показват легенди от гаража на УБО

Показват легенди от гаража на УБО

 

Почитателите на класическите коли у нас ще имат възможност да видят едни от най-интересните и редки екземпляри в страната тази събота пред Националния исторически музей в столицата. Организатор е автомобилен ретро клуб АвангарД, а сред експонатите са легенди от гаража на УБО като една от Чайките на Тодор Живков, уникалния в световен мащаб Mercedes 600 Pullman Landaulet, произведен само в 26 бройки и оценен наскоро за 1 млн. евро, Cadillac, возил именити личности при визити в България като Юри Гагарин, Леонид Брежнев, Йосип Тито, Фидел Кастро и Никита Хрусчов.

Ще бъдат представени два от автомобилите на Жорж Ганчев, елегантния Mercedes W140 и кабриолета Ford Mustang ще ни напомнят за един от малкото весели и усмихнати български политици.


Същото ще дефилира легендарен Trabant, с който великия български артист Тодор Колев излиза на сцената на зала 1 в НДК при откриването на свой юбилеен концерт. Изложбата ще покаже Mercedes на Илия Павлов, ветерана от 2 войни - Пустинна Буря и Афганистан, Chevrolet Blazer, завършил държавния си дълг в Американското посолство в София, Ford A  от 1928 г., DeSoto от 1929 г., FIAT от 1935 г., Ferrari Mondial, Lincoln Continental какъвто е притеавал Джон Кенеди.

Фотография: AvangardClassic

← Назад