Стартира шампионата по автомоделен спорт


Стартира шампионата по автомоделен спорт

Стартира шампионата по автомоделен спорт

На пистата по автомоделни спортове Огнян Филипов във Враца се проведе 1-ви кръг от шампионата на БФАМС за класове нитро и електро пистови модели. Домакин на събитието, в което взеха участие състезатели с 40 модела от пет клуба,  бе Спортно технически моделен клуб Враца. Събитието бе включено в програмата на Ботеви дни 21 и стана част от събитията организирани от Община Враца.


В клас 1/10  Electric Touring първи и втори завършиха Кристиян Костадинов и Тодор Томов от СК Кинетик Русе, а трети четвърти Петър и Боян Стаменови от СТМК-Враца.

В клас 1/10 Electric Super Stock Кристиян Костадинов от СК Кинетик Русе отново е първи, втори и трети са  Георги Шиклев и Боян Стаменов от СТМК-Враца.

Победител при децата в 1/10 Electric Stock е представителката на Кинетик Русе – Венцислава Ганчева, втора е съотборничката и Радост Костадинова. Мартин Лъчезаров, Явор Танчев и Мелани Цветкова от СТМК Враца, заеха съответно трето, четвърто и пето място.


В челната тройка на клас 1/10 I.C. 200 MM (Nitro) са двама представители на СТМК-Враца, съответно второ за Явор Антонов и трето за Никола Костов . Първо място зае Георги Минков от София.  

В клас 1:8 I.C. Track 4WD Nitro в челната тройка е само един представител на СТМК –Враца, второ място за Явор Антонов. Победител стана Николай Ангелов от моделен клуб Стелди Еър, а трети остана Явор Маринов от моделен клуб - Варна.


Победителите и участници в турнира бяха наградени с грамоти, медали и предметни награди, от  Дамян Петров, зам. председател на Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.

 

← Назад