Африканец предложи оферта за купуване на Lamborghini


Африканец предложи оферта за купуване на Lamborghini

Африканец предложи оферта за купуване на Lamborghini

Слуховете за продажбата на Lamborghini придобиха реално изражение. Инвеститорският фонд Quantum Group е предложил на VW Group 7,5 млрд. евро, след което е увеличил предложението с 1 и накрая с 2 млн. евро до финалните 9,5 млрд, съобщава Automotive News. Освен това са заделени допълнителни суми за покриване на започналите инвестиции и гарантиране на работните места.


„Офертата ни е в сила. Внимателно претеглихме и премислихме, ако има желание за преговори, било то за инвестиции, гаранции или покупка, ние сме готови“, коментира за изданието Риа Старк от Quantum. Компанията е основана от Жан-Клод Бастос де Мораис, определян като най-влиятелният африканец в момента. Бастос има анголско и швейцарско гражданство.


За момента VW Group отказва да приеме офертата, в която влиза и покупка на състезателните дейности. Quantum Group искат също така да участват в изграждането на фабриката за развитие на батерии на Audi. Lamborghini вече обяви, че до 2025 всички модели ще бъдат хибриди с електрификация, а след това ще се появи и изцяло електрически модел. Инвестицията е на стойност 1,5 млрд. евро в следващите 4 години.

← Назад