Проведе се Classic racing 2021


Проведе се Classic racing 2021

Проведе се Classic racing 2021

Четиридесет и трима участника се бориха за призовите места в дванадесетото издание на Classic racing 2021. Бутиковото събитие се организира от Автомобилен ретро клуб Авангардъ. Горещините не попречиха на участниците да покажат най-доброто от себе си на състезателната писта.


Тази година и две атрактивни дами взеха участие. Божидара Божинова (Леля Божка) с Toyota Celica и Яница Кукинска с VW Golf разведриха обстановката на пистата с атрактивно каране. Двете отлагания на събитието до голяма степен вероятно мотивираха участниците да покажат най-доброто от себе си в 40 градусовата жега.

В клас до 1600 куб. см. най-добро време даде Николай Тодоров с Peugeot 106. Втори се нареди Георги Илиев с VW Polo, а третото място си завоюва Живко Станев с ВАЗ 2107. В най-оспорвания клас до 2000 куб.см. от 19 участника на първо място е Ангел Ставрев с ВАЗ 2105, второто място е за Радослав Радославов с BMW 318, а на трета позиция се нареди Добромир Темнишки с Opel Manta B.


В клас над 2000 куб.см. първото място си завоюва Йордан Иванов с BMW 325, на второ място се класира Дилян Мирчев с BMW 530, а трето място остана за Добромир Илиев с BMW 323. В клас Турбо първото място си завоюва Антоний Атанасов с BMW, второто място остана за съотборника му Владимир Шопов, отново с BMW, а за третото място се пребори Владимир Антов с Audi.

Победителите бяха наградени със специално изработени награди от Даниел Гаврилов - автогладиатор и един от победителите в шоуто Луда надпревара. Следващото подобно събитие е през март 2022 г.

 

← Назад