Модерен вариант на Mercedes SLR Stirling Moss


Модерен вариант на Mercedes SLR Stirling Moss

Модерен вариант на Mercedes SLR Stirling Moss

Сър Стърлинг Мос почина преди дни на 90-годишна възраст. Легендата така и не успя да спечели световна титла във Формула 1 след 4 класирания на второ място, но остана в сърцата на феновете като един от най-бързите и смели пилоти на всички времена. В негова чест Mercedes направи лимитирана в 75 бройки серия SLR McLaren Stirling Moss през 2009.

Сега дизайнерът Костас Фуфулидес предлага модерна интерпретация с име Silver Echo, базирана на AMG GT. Стилът е същият – спийдстер, отворен кокпит и красиви арки за сигурност зад подглавниците. Няма предно стъкло, така че трябва да карате с каска. Класика.


Фуфулидес обаче не е избрал случайно SLR McLaren Stirling Moss. Колите, които е управлявал в кариерата са оказали голямо влияние върху дизайнера. И вдъхновението му е видно. Предната част има аерокрила, които да подсилват притискането, отстрани са изведени ауспусите, както бе в SLR.

Mercedes едва ли мислят за наследник на колата бенефис за Мос, но ако решат да я направят, дано обърнат повече внимание на тези рендери.

← Назад