HONDA LEGEND IVТова е различен автомобил, който ви дава лукс спокойствие и комфорт. Произвежда се от 2004 до 2012 г., като през 2008 г. излиза фейслифтът.

Малко по-голяма е от „5-цата“ на BMW и Е-клас на Mercedes. Има всички екстри на Серия 7, Audi А8 и S-клас. Окачването е обикновено, но работи отлично. Колата е доста чувствителна през дупките. У нас тази кола трудно се намира.

Отвътре има всички екстри. Дори повече от очакваното. Има и Intelligent Night Vision. Това е система за разпознаване на пътник или предмет пред колата в тъмното и предупреждава за него.

Отзад няма толкова много място. Багажникът не е от най-големите, но има достатъчно място за газова бутилка.

Двигатели

- 3,5 л V6 с 295 к.с.

- 3,7 л. V6 с 295 к.с. при фейслифта.

И двата мотора позволяват слагане на газова уредба. Във високи обороти харчи доста масло. Затова е добре да слагате добавки.

Системата 4х4 е уникална за времето си. Освен, че прехвърля до 70:30 съотношение преден към заден мост, може да направи същото и към предния мост.

Колата харчи между 14 и 17 л/100 км градско, а извънградско от 8 до 13 л/100 км.

Предавателни кутии

- Налични са 5-степенна автоматична и 6-степенна при фейслифта. И двете са хубави и здрави.


Последни


на 07.02.2021 09:16

Имам я вече 2 години и мога да кажа,че това е един изключително здрав,надежден и луксозен автомобил със наистина всички екстри.Много технологичен за времето си. Здравината на мотора и кутията са пословични за този модел.Досега не съм прочел някъде някой да се оплаче от проблеми с двигателя и кутията,а постоянно се ровя в нета за този кораб.Вече съм минал близо 50к км и досега само обслужвания.Части има,не са от най евтините,но са само оригинални,почти няма нищо афтърмаркет.Окачването е твърдо и шумно което е единствения минус за мен.Все пак колата е 2 тона.SH-AWD държи колата залепена за пътя което я прави много устойчива на сняг,лед,кал. Материалите от които е изградена колата са висша лига,вътре на 500к км кола изглежда като нова.


на 13.01.2021 22:11

Привет, въз основа на гледани клипове в тубата за 3.7 литровият мотор на Акура( Легендата предполагам е със същият мотор) в Америка е почти невъзможно да се намерят каквито и да е части, по нашите ширини надали е различно. Горещо препоръчват 3.5л мотор.Дано съм бил полезен.