Subaru Impreza WRX STI Mk4Използва за база 4-ото поколение на Subaru Impreza и стария двигател на STI – 2,5 турбо. Мощността е увеличена с 8 к.с. до 309 к.с., дизайнът е почти същия като на версията WRX, но за разлика от нея има хидравлична рейка, а не електрическа. Произвежда се от 2014, през 2018 има фейслифт, който има малки промени отвън в областта на фаровете за мъгла и много системи за сигурност. Задното крило е огромно, но се е поръчвал и без него.

Окачването е стандартно, предлага се регулируемо Bilstein и опция за спирачки Brembo. Седалките са спортни, но не корито, а с подглавник. Има алкантара, аудио Harman Kardon и сензорен екран. Както и в предходното поколение има роторен бутон за режими на тракшъна и диференциала. Автомобилът е много по-всекидневен от предходните поколения, но достатъчно остър, ако изключите всички системи. По-всекидневната версия е WRX.

Двигател

Двигателят е само един – 2,5 с турбокомпресор, за разлика от 2,0-литвория във WRX. Предавателната кутия е само 6-степенна механична и няма CVT както във WRX. Двигателят позволява тунинг, но задължително се сменят бутала и препоръчваме да се прави от компании, които имат нуждата експертиза. За Япония са произведени 400 броя с 2,0-литров мотор с 328 к.с.

При покупка проверете сервизната история, защото тази кола със сигурност е карана бързо от предходния й собственик. Когато запалите на студено слушайте за шумове от агрегатите и най-вече от диференциала. Нужно е да се обслужва редовно.

Заключение

Автомобил, който винаги ще ви дава емоция и ще ви радва. Достатъчно комфортен е, за да се използва всеки ден.


Последни


    Все още няма коментари.