Chrysler Grand Voyager Mk5Моделът е ван, който е идентичен с други два модела на Chrysler- Dodge Caravan и Plymouth Voyager, а в Европа след 2011 се предлага и с емблемата на Lancia. Първата европейска версия на автомобила пристига през 1988, а първото поколение в САЩ е от 1984. Петата генерация излиза през 2008 и се произвежда до 2019. Дългата база носи името Dodge Grand Caravan или Chrysler Grand Voyager. Под емблемата на Chrysler излизат само тези версии. Произвежда се в Канада и също се предлага под името Chrysler Town & Country. Местата са 7, а седалките индивидуални.  

Окачването е стандартно с Макферсон отпред, отзад пружини и амортисьор. Задвижването е само предно и няма 4х4 както преходните поколения. Тампоните на стабилизиращата щанга се разбиват по лоши пътища, но са евтини.

Контактният ключ има функция за стартиране на двигателя за подгряване в студени дни от разстояние. В интериора има бутон за регулиране на педалите, позицията на скоростния лост е на кормилната конзола, което освобождава много място на централната. Задните страничните врати са електрически и се отварят назад, помагайки излизането в тесни пространства. Смазвайте редовно верига и релсите със силикон.

Двигатели

Бензинови 3,6 V6 с 283 к.с., 3,8 V6 със 197 к.с., 4,0 V6 с 200 к.с. Препоръчваме 3,6 V6, който е по-нова генерация, другите са стари и с висок разход на гориво. Може да му се постави газова уредба и е надежден.

Дизелов 2,8 литра със 163 к.с., който се предлага в базовата версия. Проблемите са стандартни за дизеловите двигатели като задръстен филтър за твърди частици и ЕГР. Също се появяват и проблеми в главите, затова не го препоръчваме.

 


Последни


    Все още няма коментари.