Chevrolet Corvette (C7)Суперспортна кола, която придобива репутация като сред малкото американски, които могат и да се държат добре в завоите. Седмото поколение е последното с двигател отпред, а С8 минава на средноразположен – компановка, обсъждана и за С7. Моделът върна легендарното име Stingray. Произвежда се от 2014 до 2019 г. с САЩ. Задвижването е задно, вариантите са купе-тарга и кабриолет с мек таван. Има 7-степенна механична и 6- и 8-степенна автоматична предавателна кутия. Кутията е отзад за по-добър баланс. Има опция за керамични спирачки. Окачването е стандартно или електрическо магнитно с втвърдяване както в предходното поколение. През 2015 излиза версия Grand Sport с раздувки от Z06, сух картер и модификации в окачването.

Колата е по-евтина от конкурентите като GT-R и Porsche 911. Предлага се Performance Data Recorder, с който може да записвате и четете телеметрия заедно с онборд видео по време на бързи обиколки на писта.

Базов двигател е LT1 6,2 V8 с 461 к.с., Z06 е с LT4 с механичен компресор и 660 к.с. ZR1 използва LT5 със 766 к.с. и 969 Нм. Първите серии имат проблеми с двигателите, които са подменени гаранционно. Електрониката също дефектира.

Автомобилът има OnStar система, която вече е активна и в България, но с месечен абонамент. Има голям багажник, но проверете задната врата, защото често дефектира.


Последни


    Все още няма коментари.