Chevrolet Corvette C6 ZO6Шеста генерация на един от най-успешните американски спортни автомобили. Произвежда се от 2004 до 2013 г. и в Европа се предлага под отделения като самостоятелен бранд Corvette. Сглобява се само в Кентъки, САЩ. Топ версиите са Z06 и ZR1, има още Grand Sport и 427 Convertible, предлага се и тарга. Фейслифтът е от 2008 г.

 

Фаровете вече са статични, а не спящи, окачването независимо с магнитни амортисьори. Това е една от най-добрите и достъпни спортни коли в света. И лесна за поддръжка. Първият и за момента последен модел, който има 7,0-литров V8 атмосферен мотор с 505 к.с. Предавателната кутия е пред задния мост и е 6-степенна механична или 4- и 6-степенна автоматична. Предаването е задно.

Шасито е по-тясно и късо, колесната база обаче е увеличена. Отпред джантите са 18-ки, отзад 19-ки. Гумите с размера на Corvette C6 обаче са скъпи. Топ версиите са с 6-бутални апарати и керамични дискове.

Двигателите са V8 6,0 литра с 404 к.с., 6,2 с 424 к.с. при фейслифта, 7,0 с 505 к.с. и 6,2 с механичен компресор и 640 к.с. при ZR1. Двигателите носят много на тунинг. И са евтини за ревизиране. Сменяйте редовно всички места.

Салонът е много по-комфортен и луксозен от предходното поколение. Понякога електрониката на старт бутона дефектира и не разпознава контактния ключ. На централната конзола има американски варианти с касетка, но европейските са със сензорен екран. Зад седалките има достъп до багажника, който е сравнително голям за спортна кола.  

 


Последни


    Все още няма коментари.