UAZ Hunter 469Една от легендарните руски машини, създадена като масов транспорт за руската армия и страните от Варшавския договор. Направена за места с лош път или липсата му. 469 или „уазката“ е създадена още през 1971 и от 2003 има много подобрения, а името става Hunter. Това е подобрен вариант на GAZ-69, който идва веднага след Втората световна война. Основно UAZ-469 се сглобява в Уляновск, Русия, но има серии сглобени в Германия, Куба, Азербайджан,, Виетнам, Украйна и Судан. За разлика от GAZ-69, „уазката“ вече се предлага и на хора извън армията. И дори в момента много от първоначалните автомобили все още са в движение някъде по света. А рядко дори се мият, като работата се оставя на дъжда. Въпреки това функционират, разбира се, с много механични ремонти. Версиите от последните десетилетия обаче са много по-модерни. Спирачките са дискови, а не барабанни, окачването е с пружини и аромтисьори, отзад е оставен ресор с три листа. Дори има и ABS в някои версии, както и климатик.

Ако Hummer идва от Пустиня буря и е пригоден за висока скорост по пясъците, UAZ-469 е създаден за кал, дупки и гори. Двигателят е дуракоустойчив и поема бензин с ниско до 72 октаново число. Агрегатът е 2,5 литра със 72 к.с., а след това сменен с 2,7 със 112 к.с. с инжекционна система, който е много здрав. Ползва верига, инжекторите не създават проблеми. Предавателните кутии са 4- и 5-степенна механична, има двустепенна раздатка. Може да се поставя и газова уредба. Всички части за автомобила са много евтини. Местата са 5, но има опция за две сгъваеми седалки в багажника.

Първоначално пътният просвет е 220 мм, но после нараства на 300 мм. Резервоарите са два – по 40 л.

UAZ Hunter дори може да се ползва за всекидневна кола, идеална е за лов и риболов, защото достига навсякъде. И лесно се почиства – с маркуч, без да ви е страх, че ще наводните нещо. У нас има фирми, които могат да ви подготвят автомобила във форма, в която желаете, в зависимост за какво ще го използвате. Да го подсилите с раздувки, роубари отпред и отзад, около А-колоните към С-колоните, да защитите фаровете с мрежи, опциите за изключително много. Както и за гумите. Но конструкцията е много опростена и можете сами да ремонтирате.

 


Последни


    Все още няма коментари.