Mercedes CLS W212Второто поколение на CLS се произвежда от 2010 до 2018 г. във варианти 4-врато купе и Shooting Brake, или спортно комби. За разлика от предшественика тук има опция за задвижване на четирите колела, а интериорът вече не е идентичен за модела и е сходен с Е-клас. Дизайнът отново е характерен за модела и не следва сляпо останалите автомобили от гамата както следващото поколение. Стилистиката е на Горден Вагнер, който е идвал и в България няколко пъти за лекции по дизайн в Техническия университет в София. Сглобява се само в основния завод на Mercedes в Зинделфинген, Германия.

Окачването е нормално с пружина и електронни амортисьори с втвърдяване, въздушно отзад при фейслифта и AMG версиите, както и напълно въздушно. Изпробвайте работата на въздушното окачване на студен и загрят автомобил, за да се уверите, че всичко е наред. Предните амортисьори на версиите с 4х4 са скъпи за подмяна, но могат да се рециклират.

Понякога дефектира системата за предупреждение за кола в сляпата зона, защото сензорът е разположен в задната броня и е подложен на замърсяване. Проверявайте и предното каре на кардана.

Интериор

Местата са 4, отзад има достатъчно място, но покривът е скосен спрямо Е-клас. След фейслифта има два огромни екрана на таблото един до друг. Багажникът е огромен.

Двигатели

Бензинови

3,0 V6 с 329 к.с. от фейслифта, икономичен и здрав.

3,5 V6 с 307 к.с., не може да се монтира газова уредба.

4,7 V8 с 408 к.с., икономичен за тази мощност и много желан избор.

5,5 V8 с 550 к.с.и 577 в S версията

Дизелови

2,1 със 168 и 201 к.с.

3,0 V6 с 255 и 261 к.с., по-сложен е за обслужване е, затова търсете добър майстор.

Предавателни кутии

7-степенна и 9-степенна автиматична, AMG версиите са с модифицирана кутия

 


Последни


на 02.03.2021 22:39

Имам го от около 8 месеца, страхотна визия, интериор, комфорт, динамика. Не е топ версия, а 350cdi, но е достатъчен като перформанс за моите нужди. Проблем, който се появи е при редовно обслужване на масло и филтри, колата не запали. Даваше грешка в помпата за високо налягане, не вдигаше такова. След доста нерви и време, моят доверен майстор занесе компютъра в Софтелектронкс Варна и го оправиха. Споделям за вас, тествахме помпата на стенд, тествахме с друга помпа и какво ли не.. колата е страхотна, но е скъпа играчка и си правете сметка при закупуването. Комплект гуми около 3000лв, обслужване при закупуване: масла двигател и скоростна кутия, всички филтри, накладки и дискове е 1800лв :)


на 15.06.2020 00:06

Здравейте , искам да споделя един проблем със който се сблъсках на скоро . Колата е CLS 350 CDI , C218 от 2011 година . Както си вървеше загуби мощност и влезе във авариен режим , сменяше предавките на 3000 оборота но чека не светна веднага , светна след като я загасих и запалих на ново . Първо даваше грешка и в двата датчика на дебитомера , смених дебитомера но грешката не изчезна . След това автомонтьорът смени някакъв бушон и грешката от дебитомера се изтри , но след това показа грешка във моторчето което задвижва вихровите клапи . Искам да подчертая че като смъкнахме колектора 2 от вихровите клипи бяха изкривени така и не разбрахме защо . Сменихме моторчето и изправихме вихровите клапи и проблемът изчезна на пълно . Дано да бъда полезен на някой със същия проблем .