Range Rover EvoqueПървото поколение на модела дойде след концепцията Land Rover LRX, която бе изключително добре приета на салона в Детройт 2008 и подгря публиката за изцяло новата идентичност на марката, която последва. Най-малкият Range се появи през 2011 и остана в производство до 2018. Предлага се с предно задвижване и 4х4, с 3 и 5 врати, както и кабриолет, който е с карбонов покрив. Сглобява се във Великобритания, Китай, Индия и Бразилия.

Платформата е на LR Freelander с пространствена рама, а не типичната компановка за RR с отделно шаси и каросерия. Използват се много алуминиеви елементи, поради което масата е 1670 кг. Системата от големите модели Terrain Response е на разположение и тук, което го прави много способен на офроуд. Окачването е стандартно или с магнитни амортисьори. През 2014 идва фейслифт, който модифицира халдекса.

Салон

Интериорът е много качествен, седалките могат да се поръчат с подгрев, охлаждане и масаж, множество системи за сигурност и голям дисплей за управление. Пространството отзад е малко ниско заради скосения покрив. Има 5 места и може да поръчате панорамен покрив. Видимостта назад е силно ограничена заради малкото задно стъкло. Багажникът е с 572 л и може да се отваря с крак за улеснение при носене на пазарски чанти.  

Двигатели

Бензинов 2,0, 240 к.с. и 285 к.с., с директно впръскване са и не може да се монтира газова уредба.

Дизелов 2,2 със 150 и 190 к.с., 2,0 със 150 и 180

Дюзите и филтрите за твърди частици понякога създават проблеми, така че се препоръчват добавки.

Предавателна кутия

6-степенна механична, от често палене старт стоп системата се износва и трябва да проверите съединителя.

6-степенна автоматична Aisin

9-степенна автоматична ZF

 

 


Последни


    Все още няма коментари.