Audi RS7 Mk1Топ спортна версия на Audi A7, 5-врат лифтбек в производство от 2013 до 2019 г. 2015 г. има фейслифт. Както 4-вратите купета няма рамки на вратите. Автомобилът е с 4,0 TFSI туин-турбо с туин-скрол V8. Мощността е 560, а максималният въртящ момент 700 Нм. Моторът има деактивация на четири цилиндъра при нужда за икономия на гориво и ниски вредни емисии. Предлага се Performance версия със 605 к.с. и 750 Нм.

 Двигателят е монтират възможно по-назад към купето. Предавателната кутия е 8-степенна автоматична със спортна настройка. Задвижването е  quattro с разпределение на въртящия момент и блокировка на централния диференциал. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 3,9 сек, а максималната скорост електронно ограничена на 250 км/ч, но в топ-пакетите има освобождаване до 305.

Окачването е пружинно или адаптивно въздушно със снижаване с 20 мм, като опция има завиване на четирите колела. Има опция за керамични спирачки с 6-бутални апарати отпред.

Салонът е много качествен и спортен, има алкатната и кожа, опция за валокана, инфотейнмънт системата е MMI, а аудиото Bang & Olufsen. Седалките са спортни и по-комфортни. Има много карбонови елементи по конзолата и волана. Дисплеят е вграден в таблото, системата предлага телеметрия и множество настройки. Пространството отзад е ограничено както в А7 заради скосения покрив. Местата са 4, има голям подлакътник на задния ред. Багажната врата е електрическа, а големият отвор позволява товарене на обемисти предмети.

 

 


Последни


    Все още няма коментари.