BMW 3 E36BMW 3 E 36 – Един от най-достъпните спортни автомобили

За парите си това е един от много качествените автомобили на нашия пазара.

Когато си избираме такава кола, трябва да гледаме дали има и къде е ръждата. Тези коли ръждясват много.

Трябва да слушате внимателно звука от диференциала. Ако има виене, значи има проблем.

Има нужда от хубави гуми. Такива в комбинация с тракшън контрола се управлява без проблеми при всякакви условия.

Препоръчваме нови дискове и спирачки, тъй като те обикновено са се износили с времето.

За времето си колата има много екстри. Има тракшън контрол, ел. стъкла, подгрев, автопилот, парктроник, климатик, бордови компютър

Дизеловите двигатели не са за предпочитане.

-4 цилиндровите бензинови двигатели в оригинален вид не са толкова динамични, колкото би ни се искало, но за нормално каране са напълно задоволителни и сравнително икономични.

 - 6 цилиндровите двигатели са за препоръчване, ако искаме повече динамика. 2.0, 2.3, 2.5, 2.8 . Двигателите позволяват много доработки и повишаване на мощността.

Все по-трудно става изборът на добър екземпляр от този модле на BMW. Ако държите на изправността на автомобила, който ще си купите нв е лошо да идете в сервиз с добра диагностика, за да разберете дали всичко по агрегата работи в норми.

BMW E36, като цяло е доста остарял модел и все повече от частите му могат да се намират само като оригинални, което ги прави с доста високи цени.


Последни


на 08.01.2021 15:50

Имах е36 318 ТДС. Закупих го супер случайно, след като бях тръгнал на оглед за А4 Б5 или Пасат. Колата беше много запазена, внос от Италия. Още в пробното каране я усетих като моята кола. Аз съм сменил няколко коли, включително и А4 Б5 преди да взема БМВ-то. Адски много ми допадна като управление тази кола. Нямаше скърцане или тракане в салона, с изключение на един луфт в шофьорската седалка. Обслужих водна помпа и термостат, тампони на носачи и по-натам уплътнения на ГНП. Продадох я след 15 000 км, защото исках Е39. Евтина за поддръжка, харчи 5 на 100 при скорост 90-100 км. Вози добре. И след време като обща оценка, БМВ е по-приятна кола за каране от Ауди, независимо, че пак имам Ауди в момента.


на 22.04.2020 00:02

Имах тази кола (320i vanus автомат150hp) от 2008 до 2016. Уникален автомобил. Нямах средства за подръжка на колата просто не можеше да се счупи. Единствено дебитомера гръмна няколко пъти поради причината че газовото не беше подходящо. Разхода е около 15 газ във Варна. Автоматика сам го прецаках минаваики през локва над 50см. След 2 години без палене и стоене на улицата взех трудно решението да я продам (за което още съжалявам). Интересното беше че като се подаде ток колата запали почти без да се замисли. Уникален автомобил който не е за не разумни водачи.


на 21.04.2020 19:41

Имам 316 компакт, намерена на малко километри. ХУБАВИ ГУМИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО иначе на павета в дъжд няма тръгване (1,6 и 1,8 нямат тракшън контрол и колкото и да са маломощни в лошо време стават бели). На компакта резервната гума виси отдолу и бутилката трябва да е в багажника, който и без това не е много голям. Градско с нормално каране 316 харчи 12-13 газ, с по бързо каране и над 15 може да стане. Извънградско със 100 харчи 7-8, със 120 харчи 10 и със 140 харчи 12. Чупи често ел стъкла, по точно едни пластмасови елементи. За годините си ако е поддържана добре има отлично поведение на пътя, спирачките също са добри (отново казвам, за времето си). Компакта също е със заден мост различен от останалите, подобен е на този от е30.


на 21.04.2020 16:00

Имам е36 323ти от 3 години и съм много доволен като цяло, не съм си мислел, че този мотор може да върви толкова добре с автоматична скоростна кутия. До сега съм нямал никакви проблеми, освен ходовата част която в България се сменя често.Ако си вземате компакт, гледайте да не е изгнил при захвата за стабилизиращата щанга. При мен беше доста зле но го закърпихме. Редовна смяна на маслото и колата ще ви е вярна. Харчи малко повече но за това за това имам газова уредба.


на 21.04.2020 15:32

Аз карам такава вече 4 години и парите за поддръжка който съм дал за тези години са почти нищо в сравнение с удоволствието което ми предоставя.


на 15.04.2020 13:40

Bmw e36 е хубава кола за времето си, другите не знаят като гледат за такава кола:задния мост да не е скъсан, бумбето и диференциала да не вие. Според мене лично, купето и седана, както и комбито са красиви а компакта ще има на който да не им харесват.