Subaru Outback Mk4


Четвъртото поколение на Outback се произвежда от 2009 до 2014 г. като SUV версия на петото поколение Legacy. Първоначално моделът стартира като по-висок вариант на Legacy, след което се отдели в самостоятелен модел. 2013 излиза лек фейслифт. Версиите по света са много различни.

Клиренсът е с 200 мм по-висок, задвижването е 4х4, има заден диференциал. Окачването отпред е двойни триъгълни носачи за пръв път. Проверявайте дали подът има наранявания, защото може да е карана офроуд.

Крушките на фаровете горят често и за смяна е нужно смяна на броня или гума. Във фаровете за мъгла влиза вода и дефектира електроника, затова използвайте добавки, за да не се пълнят с влага. Също така може да сложите допълнително дневни светлини.

Салонът е с качествени материали, на задния ред седалки има много обем, както и в багажника.

Страничните стъкла вече не са без рамки, европейските версии са с аудио Harman/Kardon. Почиствайте замръзналите чистачки, защото електрическите моторчета може да се претоварят и това да доведе до изгаряне и пожар.

Двигатели

Бензинови

2,5 със 167, 170 и 173 к.с.

3,6 с 250 к.с.

Дизелов

2,0 със 150 к.с.

Всички двигатели са боксерови, 4 и 6-цилиндови. При дизела внимавайте с дюзите, турбото и филтъра за твърдите частици. Ако двигателят не загрява добре, радиаторът е за смяна. 2,5 първоначално е с ремък, след което с верига. Когато купувате колата, търсете майстор, който ремонтира тези коли, защото са специфични. Сменяйте маслото навреме. Обслужването на бензиновите мотори не е скъпо.

Предавателни кутия

6-степенна механична, проверете са вибрации, защото съединителят е скъп за смяна

5-степенна автоматична SportShift за Япония и Северна Америка

CVT с 5 степени. Проверете кутията дали сменя предавки плавно, също така и задния диференциал, не трябва да има шум


Последни


    Все още няма коментари.