MITSUBISHI GRANDISПроизвежда се от 2003 до 2011 г., като през този период по колата няма промени. Автомобилът е кръстоска между лека кола и миниван. Фаровете горят сравнително бързо и е добре да се пастират със защитно фолио. Не трябва да се поставят китайски ксенони. Над 90% от колите са с предно предаване. Версиите 4х4 са малко.

Интериор

Вътре е много комфортно и практично, като е направено стилно. Седалките са много удобни. Препоръчваме ви такива с плюш. Има климатроник, скоростният лост е преместен по-нагоре, но всъщност е на много удобна позиция.

На задните седалки има доста място и екстри. Имаме опция за 7-а седалка. Багажникът е наистина огромен.

Двигатели

- 2,4 л. MIVEC бензин със 165 к.с., който е здрав и безпроблемен. Позволява да се сложи газова уредба, но поставянето трябва да е много прецизно.

- 2,0 TDI дизел от VW със 136 к.с., който също е здрав и надежден.

- Препоръчваме ви 2,4 л. бензин с газова уредба с автоматична трансмисия. Градско на бензин харчи доста -15-16 л/100 км. Извънградско е икономична - 8-10 л/100 км.

Предавателни кутии

- 5-степенна механична.

- 4-степенна автоматична. Тази не се ползва при дизеловите модели.

- 6-степенна механична, с която са всички дизели.

Заключение

От всички минивани, които сме тествали, според нас това е най-елегантният, най-красивият и най-лесно управляемият. Кара се с лекота. Става за работа и превозване на товари.


Последни


на 28.04.2020 10:52

Здрвете на всички. Вече една година и половина карам моя грандис с голям кеф купих я след като гледах ревюто на Филип 2.4 mivec 165hp. автомат лукс версия. За сега нямам никакви проблеми с нищо, върви много и е удоволствие да я караш обслужването не е скъпо върви както на бензин така и на газ и еднакво харчи 11-12 на 100 градско стига до 15 аз съм с газова ландаренцо няма да збъркате ако си вземете такъв звяр