Календар със събития Събития

14-о място за Никола Цолов в спринта в Монако

14-о място за Никола Цолов в спринта в Монако

На 14-о място завърши българският пилот във Формула 3 Никола Цолов (ART Grand Prix) в първото състезание от състезателния уикенд в Монако, който е четвърти кръг от сезона в шампионата.

Никола беше един от малкото пилоти, успели да осъществят успешно изпреварване в Монте Карло и тази атака му донесе 14-ата позиция.

Цолов атакува Никита Бедрин на спирането за фибата, влезе от вътрешната страна, но точно когато двамата се изравниха Бедрин реши да го качи на бордюра. На излизането от завоя обаче Цолов успя да се измъкне напред, а след това започна да увеличава аванса си пред Бедрин.

Цолов излезе 14-и в 16-ата от общо 23 обиколки и въпреки загубеното време зад Бедрин, той бързо догони Зак О’Съливан и започна да го притиска, но така и не получи шанс за пълноценна атака.

Утре е второто състезание от състезателния уикенд във Формула 3 – основната надпревара по улиците на Монте Карло е с дължина 27 обиколки и българинът отново стартира 15-и.

2023 е дебютният сезон на 16-годишния Никола Цолов във Формула 3, като миналата година той доминира в испанската Формула 4, където стана шампион.

 

Снимка: ART Grand Prix