Календар със събития Събития

5 дни след премиерата Alfa Romeo Milano стана Junior

5 дни след премиерата Alfa Romeo Milano стана Junior

Alfa Romeo Milano остана на сцената твърде кратко, само дни след световната премиера компанията е принудена да смени името на Junior. Причината е, че Милано е тясно свързано с Италия, а в страната има закон, който не позволява производството на типично италиански продукти извън Ботуша. По план Milano/Junior се произвежда в Тихи, Полша. Веднага след премиерата, която се състоя в Милано, представители на италианското правителство съобщиха, че името противоречи на закона, който пази италианските продукти да излизат извън страната. Съвсем резонно се повдига въпроса защо точно сега, след като името бе обявено в края на 2023 г., а новината бе комуникирана по всички медийни канали.

Също така как маркетинг отделът на компанията е направил подобен пропуск. Според шефът на бранда Жан-Филип Императо, Alfa „сменя името, въпреки че не е накарана да го направи, но иска да запази позитивната емоция в продуктите и винаги се е опитвала да избягва всякакъв тип противоречия“.

В крайна сметка в гамата се завръща легендарното име Junior, защо да не видим и версия GT 1300 Junior.

В групата FIAT това не е първи случай, в който един модел се представя с име, което впоследствие се сменя. През 2015 г. Aegea смени Linea, моделът бе сред премиерите на автосалон София и вече при поръчани табели FIAT реши, че за Европа автомобилът ще се казва Tipo. И още се продава под това име.