Календар със събития Събития

Африканец предложи оферта за купуване на Lamborghini

Африканец предложи оферта за купуване на Lamborghini

Слуховете за продажбата на Lamborghini придобиха реално изражение. Инвеститорският фонд Quantum Group е предложил на VW Group 7,5 млрд. евро, след което е увеличил предложението с 1 и накрая с 2 млн. евро до финалните 9,5 млрд, съобщава Automotive News. Освен това са заделени допълнителни суми за покриване на започналите инвестиции и гарантиране на работните места.

„Офертата ни е в сила. Внимателно претеглихме и премислихме, ако има желание за преговори, било то за инвестиции, гаранции или покупка, ние сме готови“, коментира за изданието Риа Старк от Quantum. Компанията е основана от Жан-Клод Бастос де Мораис, определян като най-влиятелният африканец в момента. Бастос има анголско и швейцарско гражданство.

За момента VW Group отказва да приеме офертата, в която влиза и покупка на състезателните дейности. Quantum Group искат също така да участват в изграждането на фабриката за развитие на батерии на Audi. Lamborghini вече обяви, че до 2025 всички модели ще бъдат хибриди с електрификация, а след това ще се появи и изцяло електрически модел. Инвестицията е на стойност 1,5 млрд. евро в следващите 4 години.