Календар със събития Събития

Audi показа новото поколение RS3

Audi показа новото поколение RS3

Подобно на оригиналното Audi Quattro и предишното поколение RS3, новият модел има под капака турбокомпресор с пет цилиндъра и задвижване на четирите колела. Предлага се като хечбек с пет врати Sportback и седан с четири врати. И двата варианта на RS3 получават агресивни нови дизайни. По-остри странични прагове, вентилираната задна броня със същата шестоъгълна мрежа като предната броня допълват останалите аеродинамични промени.

Извитите LED задни светлини имат собствена анимация за заключване и отключване, а от двете страни на лъскав черен заден дифузьор се появяват двойни овални изпускателни отвори на Audi RS - надпис. И накрая, RS3 получава наличен затъмнен покрив за допълнително агресивен вид.

Тези, които искат малко повече финес в своя спортен седан, могат да изберат пакет Alu-Optic, който акцентира върху броните и страничните калници с матово покритие. Спортните ъпгрейди включват хед-ъп дисплей, стандартна облицовка от карбон и режими RS Runway или стълбови графики за оборотомера. Седалки с елемент на пчелна пита се предлагат с червени, черни или зелени контрастни шевове, а интериорният дизайн добавя още повече червени или зелени акценти към ъглите на седалките, таблото и корите на вратите.

Audi претендира за най-доброто в класа ускорение благодарение на 2,5-литровия си двигател с турбокомпресор. Базовият модел има 400 к.с., а трансмисията е седемстепенна с два съединителя. Има уникален режим на задвижване, RS Torque Rear, който изпраща възможно най-голяма мощност към задните колела. В същото време, новият режим RS Performance също балансира разпределението на мощността по-разумно.

Предлага се адаптивно окачване с активни амортисьори, които непрекъснато се регулират според пътните условия, изискванията на водача и настройките на режима на шофиране. И в двата случая RS3 има по-голям наклон от преди, инженерен избор, който подобрява сцеплението в завоите.

Други промени в сравнение със стандартния A3 и изходящия RS3 са по-твърдите носачи на задните колела помагат да се абсорбират някои от страничните сили, действащи от RS Torque Splitter. Допълнително подобряване на контрола е набор от стандартни стоманени спирачки с шест-бутални предни апарати. Audi с удоволствие ще постави набор от керамични предни спирачки на RS3, за да може да достигне зашеметяващите 180 км /ч, което го прави най-бързото превозно средство в своя клас.