Календар със събития Събития

Audi представи интериора на Q4 e-tron

Audi представи интериора на Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron идва с дисплей с добавена реалност и чувствителната на допир функционалност за управление на волана. Всъщност интериорът му е по-близо до модели от горните класове поради пространството, което надхвърля настоящия еталон в сегмента.

Автомобилът е SUV, замислен като универсален автомобил, подходящ за  свободното време и напълно способен да задоволи нуждите на домакинството. Багажното отделение е от 520 до 1490 литра при сгъване на облегалките. Централната конзола притежава две поставки за чаши, USB гнезда тип C и безжичен модул за зареждане на смартфон.

Q4 e-tron предоставя необходимата информация посредством сензорен дисплей MMI, предлагащ гласов контрол.

Техническото сърце на дисплея с добавена реалност е модулът за генериране на картина, който е разположен дълбоко в арматурното табло. На видимо разстояние от повече от десет метра шофьорът вижда символите точно толкова ясно, колкото в реалната им среда.

AR Creator изобразява дисплейните символи със скорост 60 кадъра в секунда и ги адаптира към геометрията на проекционната оптика. Софтуерът се състои от около 600 хил. реда програмен код, около 50% повече от цялата система за управление на първата версия на космическата совалка.

Хед-ъп дисплеят с добавена реалност демонстрира своите силни страни върху навигацията. Ако адаптивният круиз-контрол, който държи автомобила в центъра на пътното платно е активен, предният дисплей с добавена реалност помага с визуализиране.

Измервателят на мощността, който се намира до скоростомера на дисплея, обобщава цялата важна информация за състоянието на Q4 e-tron, от състоянието на заряд на батерията до активния профил на зареждане.

Гласовото управление, което се активира с думите  „Хей, Audi“, е третото ниво на управление в Audi Q4 e-tron.

Елегантните линии на арматурното табло засилват усещането за пространство в купето. Тънката инкрустация, която свързва дисплея с арматурното табло  ще се предлага в богат избор от покрития, включително карбон.

Воланите в Audi Q4 e-tron също дават знак за бъдещето на мобилността. Със своя дизайн с двойни лъчи, те принадлежат към ново поколение. Както при смартфона, има не само жестове с докосване, но и жестове с плъзгане, например за преминаване през списъци.

Отопляемите предни спортни седалки с електрически регулируема лумбална опора представляват връх в технологиите за безопасност.

Тапицерия на седалките е изработена от рециклирана пластмаса.