Календар със събития Събития

Бивш шеф на КАТ карал с незаконна книжка

Бивш шеф на КАТ карал с незаконна книжка

Ситуацията в Пътна полиция продължава да бъде нажежена, след като преди седмици шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев разкри схема за заличаване на глоби от камерите, а вътрешният министър Бойко Рашков призна, че полицаите са намерили начин да спират своите камери на ревера, когато извършват нарушения. Сега се оказва, че бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев е управлявал автомобил си с незаконна шофьорска книжка.

Колев е подал невалидни медицински документи, на база на които е сменил книжката си и е карал няколко години. Документът сега е отнет, но Колев е не може да бъде открит от разследващите, но в същото време обжалва пред административния съд отнемането на шофьорската книжка, а делото е насрочено за 11 юли. Колев е подал и желание за напускане, а според Тенев причината е, че не иска да предотврати дисциплинарната проверка срещу него. Също така според Тенев бившият му колега има постоянна слепота на лявото око.

Самият Тенев бе върнат на служба в КАТ София като шеф, след като бе сменен преди две години и изпратен в Асеновград в Охранителна полиция, където бе арестуван за сключване на неправомерни договори и незаконно притежание на боеприпаси. Прокуратурата обаче не повдигна обвинения и Тенев бе върнат като шеф на столичния КАТ.