Календар със събития Събития

BMW M5 CS е по-бърз от Porsche 991 911 GT3

BMW M5 CS е по-бърз от Porsche 991 911 GT3

BMW M5 CS се намира в прототипна фаза, но инженерите все още работят по фините настройки. M Division обаче позволи на представители на медиите да вземат най-резливият M5 за няколко обиколки на Лаузицринг и резултатите са наистина изненадващи.

Всички знаем, че стандартният M5 е достатъчно бърз, за да ви изпъкнат очите при ускорение с пълна газ. Все пак това е голям, тежък седан и никога не бихте очаквали кола за обикновен път да е по-бърза от специално създадена за писта спортна кола. Но това е факт тъй като прототипът на BMW M5 CS е по-бърз на Лаузицринг от Porsche 911 GT3 991, показва теста на AutoBild Sportscars.

Впечатляващото време от 1:31,88 мин за обиколка е направено от изданието. Сравнено с времето от 1:32.00 мин на Porsche 911 GT3 от предишното поколение, M5 CS е по-бърз само с частица от секундата. Времената са толкова близки, че пилотът, метеорологичните условия и избора на гуми биха могли да променят резултата от сравнението. Така че не е абсолютно сигурно BMW M5 CS да може да се мери с 911 GT3, най-вече трябва да бъдат в еднакви условия. Но пък двутонният седан е огромно постижение на M Division.

Като допълнение към автомобилите, с които BMW M5 CS може да се закача, според обширния каталог на изданието с времената на пистата са Audi R8 V10 Performance и Jaguar Project 8.

Хубавото на BMW M5 CS е, че той постига невероятните си изпълнения по правилния начин не само с голямата си мощност, а с намаляване на теглото и наточено шаси за писта. Все още липсват официални данни, но се говори за около 626 к.с. Така че M5 CS постига своето превъзходство по правилния начин и това ни прави много щастливи.