Календар със събития Събития

Бързи и яростни докато свят светува

Бързи и яростни докато свят светува

Бързи и яростни се завърна в кината с 10-и епизод, Доминик Торето и семейството му отново спасяват света от поредния луд, който естествено иска да съсипе Дом. В родните киносалони Бързи и яростни 10 е бил гледан от над 67 000 зрители и спечелил рекордните приходи от близо 936 хиляди лева ( и общо 1 118 189 лв., с включени предпремиерни прожекции), което е най-успешният старт за филм от поредицата Бързи и яростни у нас, както и най-големият дебют от началото на пандемията. С този резултат високооктановият екшън задминава и Аватар: Природата на водата и заема второто място в класацията за най-касов уикенд на всички времена, изпреварван единствено от Междузвездни войни: Силата се пробужда.

В Бързи и яростни 10 Доминик Торето се изправя срещу най-страшния и безскрупулен противник до момента, който разделя семейството му и заплашва да унищожи всичко, което Дом обича. Краят наближава, но няма да е сега. Предстои поне още едно продължение на 10-и епизод, който завършва с отворен финал и завръщане на един от култовите герои, липсвали в предходните ленти. Говори се, че дори може да има още две издания. В тях Дом трябва окончателно да се справи със злодеите, които искат да унищожат семейството му. Филмът е своеобразно завръщане към корените на поредицата и събира в едно всички теми и елементи, които феновете обичат в сагата – семейството, чувството за дълг, свободата, експлозивен екшън и бързите коли. Най-експлозивната, но и най-емоционална част от францайза досега е вече на в кината, не пропускайте да ѝ се насладите подобаващо – на големия екран.

Режисьор на Бързи и яростни 10 е Луи Летерие (Транспортер 2, Невероятният Хълк, Зрителна измама), а сценарият е дело на Джъстин Лин, Зак Дийн и Дан Мазеао, по образи, създадени от Гари Скот Томпсън. Продуценти са Нийл Х. Мориц, Вин Дизел, Джъстин Лин, Джеф Кришенбаум и Саманта Винсент. В главните роли се завръщат Вин Дизел, Мишел Родригес, Тайрийз Гибсън, Крис „Лудакрис“ Джаксън, Джордана Брустър, Натали Еманюел, Джейсън Стейтъм, Сун Канг, Джон Сина, Скот Истууд, Чарлийз Терън и Хелън Мирен, а сред новите попълнения са Джейсън Момоа, Бри Ларсън, Алън Ричсън и Рита Морено.

Бързи и яростни 10 вече форсира в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.