Календар със събития Събития

Dacia Jogger е 7-местен ван

Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван
Dacia Jogger е 7-местен ван

Dacia Jogger е нов компактен пътнически ван, който се предлага с 5 и 7 места. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.
Функционален семеен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-доброто от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV. Автомобилът създава свой собствен клас.

Истински член на семейството на Dacia, Jogger предлага най-доброто съотношение цена пространство и функционалност на универсален автомобил.
С име, което извиква усещането за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger изразява новата идентичност на марката. Кратко, модерно и международно, името изразява здравина и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен спътник за семействата, търсещи бягство от рутината сред величествената природа.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два двигателя - изцяло новия бензинов двигател TCe 110 и двугорвния двигател ECO-G 100. Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама автомобили с бензинови и ‘ECO-G’ двигатели с два типа гориво на пазара на частни клиенти.

През 2023 г. към гамата ще бъде добавен и хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде най- достъпният 7-местен хибрид на пазара. Технологията ще интегрира 1,6-литров бензинов двигател, два електрически двигателя (е-двигател и високоволтов стартер-генератор), и многорежимна скоростна кутия без съединител. Рекуперативното спиране в съчетание с големия капацитет на самозареждане на батерията от 1,2 кВч (230 V) и ефективната автоматична трансмисия означават, че 80% от времето, прекарано по градските улици, може да бъде в изцяло електрически режим, което води до 40% икономия на гориво (в сравнение с еквивалентен бензинов двигател при градски цикъл без да се променя стилът на шофиране).

Очаква се поръчките да стартират през ноември 2021 г. в около 30 страни, основно в Европа, но също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще пристигне в дилърската мрежа през февруари 2022 г.
„Dacia преоткрива 7-местния семеен автомобил с Jogger. Най-новото функционално попълнение в гамата въплъщава приключенския дух на марката, винаги готова да излезе на открито. То демонстрира ангажимента на Dacia да направи мобилността достъпна за всички и това включва големите семейства. Dacia Jogger ще бъде и първият хибриден модел на Dacia, защото мобилността, в града или извън него, трябва да бъде достъпна за всички“, коментира Дени ле Вот, главен изпълнителен директор Dacia.

Предната част на Dacia Jogger включва широка решетка, уникална за марката Dacia, здрави калници, които изтеглят колелата към четирите краища на автомобила, и изваян хоризонтален преден капак. Изравнените с каросерията колела и спойлерът в задната част създават усещане за динамика. Вертикалните задни светлини увеличават максимално широчината на вратата на багажника. Контурите им подчертават раменете на задните калници, създавайки усещането за автомобил, здраво стъпил на четирите си колела.
Dacia Jogger демонстрира офроуд възможности благодарение на покривните греди, здравите арки на колелата и големия пътен просвет (200 мм при празен автомобил), за да се адаптира към всякакви типове пътища.

Оборудван с колела с голям диаметър (660 мм) и високи странични стени на гумите, моделът Dacia Jogger излъчва солидност. Щедрото междуосие от 2,9 м, пространството за главата от 912 мм и вертикалната задна част (вертикални задни светлини, изключително широка задна врата и нисък праг) осигуряват по-просторен интериор и по-голям обем на багажника. Увеличената дължина на задните врати и широкото отваряне на нивото на стъклата (40 мм) правят задния ред седалки по-достъпен и просторен. С дължина от 4,55 м, Dacia Jogger е най-дългият автомобил в гамата на Dacia. Това са търсените от семействата размери за ежедневна функционалност.   

 

Dacia Jogger предлага изключителен комфорт. Седалките са оформени, за да предложат отлична опора както за водача, така и за пътниците. За идеална позиция на шофиране водачът може да регулира височината на седалката  (+/- 35 мм), височината (+/- 2,1°) и дълбочината (+/- 25 мм) на волана и да добави централен подлакътник с отделение за съхранение (допълнително оборудване).
С лансирането на Jooger Dacia представя лимитирана серия, наречена „Extreme“, с още по-изявен офроуд дизайн. Тя ще се предлага в 4 цвята на каросерията: перленочерно, сив „Комета“, сив „Лунен камък“ и лансиращия цвят кафяв „Теракота“.

Отвън покривните греди, огледалата, алуминиевите джанти и антената тип „перка на акула“ са с черно покритие. Предните и задните защитни кори в сив цвят придават допълнителен контраст. Друга отличителна характеристика на лимитираната серия Extreme са стикерите с името, разположени върху предната част и джантите. Специфични за серията защитни ленти са разположени и върху праговете на вратите.

Интериорът е уникален благодарение на червени обшивки по седалките и хромирани вложки в панелите на предните врати. Пълното оборудване включва камера за заден ход, автоматичен климатик и карта „Свободни ръце“.

Задната част на автомобила включва сгъваема, делима в съотношение 2/3-1/3 седалка с 3 отделни места (втори ред) и две индивидуални, сгъваеми в съотношение 50/50 седалки на третия ред, които могат да се извадят при необходимост. Dacia Jogger предлага товароносимост от 1 819 л VDA при сгънати седалки.
С дължина от 4,55 м и щедро междуосие от 2,9 м, Dacia Jogger е най-просторният модел на пазара. Втори и трети ред седалки предлагат същото ниво на комфорт, както първия благодарение на щедрото пространство за краката и коленете.

Достъпът до третия ред седалки на Dacia Jogger е най-добрият на пазара, благодарение на специален механизъм за наклоняване на седалките на втория ред. Пространството за главата от 855 мм и радиуса за коленете на третия ред от 127 мм са сред най-добрите за 7-местен автомобил на пазара за комфортно настаняване на двама възрастни пътници.

Dacia Jogger идва с гама двигатели, които отговарят на всякакви семейни нужди, с изцяло новия 1-литров бензинов TCe 110 със 110 к.с. и двугоривния бензин/LPG ECO-G 100. Двигателите са оборудвани със системата Start&Stop и отговарят на стандарта Euro 6D Full.
Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама двугоривни двигатели на бензин-LPG с марката ECO-G. Монтирането на тези двигатели директно на производствената линия гарантира безопасност и надеждност. Срокът на гаранцията на производителя, цената и графика за поддръжка и капацитетът на багажника са идентични с бензиновата версия (резервоарът за LPG е разположен на мястото, където обичайно е резервното колело).

Разходът на гориво при комбиниран цикъл по WLTP за EGO-G 100 започва от 7,6 л/100 км (за 121 г/км CO2). Когато се движи на пропан-бутан, средните CO2 емисии на Dacia Jogger са с 10% по-ниски от тези на еквивалентен бензинов двигател. Освен това тя предлага максимален пробег от 1000 км благодарение на своите два резервоара: 40-литров за пропан-бутан и 50-литров за бензин.
Dacia впряга мощността на пропан-бутана за лесна употреба, по-голямо удоволствие при шофиране, по-ниски CO2 емисии и по-голям пробег. В зависимост от държавата двугоривните двигатели на бензин/LPG се възползват от стимули и данъчни облекчения, по-ниски цени за зареждане на бензиностанцията и липса на екологични санкции и ограничения за движение.