Календар със събития Събития

Daihatsu със щури модели на автосалон Токио

Daihatsu със щури модели на автосалон Токио

Да, автосалон Токио. Но ще е виртуален. Daihatsu представи няколко модела, с които ще участва на изложението за афтърмаркет тунинг от 15 до 17 януари 2021 г. Експозицията на компанията, която се оттегли от Европа, се казва Daihatsu Village Colorful Carnival и има мотото нови начини да се забавлявате.

И определено дизайнерите са се забавлявали, докато ги правят. Daihatsu Hijet Jumbo Sportza Ver е базиран на мини камиона Hijet. Има удължена кабина и вероятно е един от малкото бордови камиони роудстъри, за които може да се сетите. Но пък изглежда невероятно като идея. Дори предното стъкло е малко като истинските роудстъри. Има 4-точкови колани, състезателни седалки и голям леген отзад. А отстрани най-отличителни са тройка накрайници на ауспусите.

Сякаш двигателят е V12, но тук в стандартната версия е с… 46 к.с. с 5-степенна механика или 52 к.с. с 4-степенен автомат. Дори има версия 4х4, иначе стандартно е със задно. Опитайте се да дрифтите камион с подобна мощност.

Daihatsu Hi-Z Jumbo Camper Ver пък е приключенски модел, чиято предна решетка е светлинен подпис, камуфлажно покритие и багажник на покрива. Със сигурност отличителен кемпер.

Copen Spyder Ver вече изглежда по-нормален родустър, има красиво изваяни панели зад седалките и отрязано предно стъкло.

А Daihatsu Taft Crossfield Ver е Hummer в детската градина. Малкият SUV изглежда способен офроудър, гумите са оголени, за да може да преминава навсякъде. Има защита за фаровете и лебедка.

Докато Daihatsu Thor Premium Ver е еманацията на мечтите на тийнейджърите. С врати в стил Rolls, снижено шаси и много аероелементи колата е забавна. Поне за гледане.