Календар със събития Събития

Джетове за пръв път на Дунав

Джетове за пръв път на Дунав

За първи път на река Дунав ще се проведе джет ски състезание този уикенд (7-8 август ) в Никопол. Специално подготвения градски плаж ще предостави отлични условия на състезателите от България, Гърция и Румъния. Очакват се над 30 участници за третия кръг от националния джет ски шампионат.
Организатори са Община Никопол и Българската водомоторна федерация, които са подготвили зрелищен уикенд на плажа в Никопол.

Кметът на общината Ивелин Савов, познат с любовта си към моторните спортове, ще се включи в състезанието с джет в категорията на серийните машини. При децата отново ще ни радва 13-годишната Мари Петрова, която вече стартира в класа на жените, а двукратният републикански шампион Антон Горещилов (14 г.) ще се пусне и в мъжките класове. При най-мощните джетове водата ще ври и кипи при стартовете на Марио Михалев, многократен джет ски шампион, и претендентите Стоян Топалов, Мартин Димов и Огнян Георгиев.

По време на състезанието ще има и много водни атракции, слалом с джетове и акробатничи изпълнения с джет от европейския шампион Дени Делиман от Румъния. Атракция ще бъдат и изпълненията с флайборд от нашия представител в световния шампионат Атанас Михайлов.

Кулминацията на водната скоростна феерия под и над вода ще се проведе в съботния ден, в тъмните часове, след 19 ч., когато река Дунав ще бъде озарена от светлинно шоу и рок концерт. Финалните серии са в неделя от 10:00 ч, а награждаването от 13:00 ч, на градския плаж в Никопол, а стартовете са в събота 7 август от 10 час. Повече информация можете да намерите във Фейсбук страницата Jet Ski Bulgaria и в събитието Nikopol Jet Ski Cup 2021.