Календар със събития Събития

Ferrari направи нова 250 Testa Rossa… но умалена

Ferrari направи нова 250 Testa Rossa… но умалена

Ferrari 250 Testa Rossa от 1957 е един от най-легендарните модели в историята. Автомобилът има 18 победи, печели три шампионата и 4 пъти Льо Ман. Дори за момент е бил пръв избор за кола на Джеймс Бонд преди да се стигне до Aston Martin DB5. Сега компанията пуска отново автомобила, но като умалена реплика. Нарича се Ferrari Testa Rossa J и е с мащаб 75% от оригинала. И също е ексклузивна, ще бъдат направени само 299 бройки.

Проектът е в сътрудничество с Little Car Company, специалист в производството на умалени модели. Важното за бъдещите собственици е, че дизайнът е стриктно съблюдаван от Ferrari Styling Centre в Маранело и пропорциите са правилните.

Ако си мислите, че колата е детска, не съвсем. Предназначена е за над 14-годишна възраст и няма хомологация за движение по пътищата.

Воланът е дело на Nardi, който екипира и модела от 1957, класическите измервателни уреди са модифицирани, защото репликата е с електрическо задвижване. Да, няма педали за въртене, а за настъпване и са същите като в F8 Tributo. Pirelli е осигурил гумите, които са обути на 12-инчови ръчно изработени джанти.

Окачването е с койловъри Bilstein, има и пружини, настроени от тестовите пилоти на Ferrari в Маранело.
Колата е с три батерии, които осигуряват пробег от 90 км. Тук също има бутон Manettino за 4 режима на управление. В Novice скоростта е ограничена на 20 км/ч и мощността е само 1 кВт. В Comfort е 4 кВт и скоростта вече 45 км/ч, а цифрите скачат в Sport и Race.