Календар със събития Събития

FIAT Multipla се прероди във водороден SUV

FIAT Multipla се прероди във водороден SUV

Името му е познато в киното като добър режисьор. В последните 15 г. Джеймс Гликенхаус се насочи към колекционирането и създаването на уникални автомобили, а наскоро излезе и извън пистата с офроуд състезания. И така откри новата си страст. След завършването на Ford Bronco R през 2019 г. стана ясно, че иска да остане по-дълго.

Не е изненадващо, че новият проект получава името си от оригиналния Baja Boot, който остава един от най-страхотните съществуващи офроуд машини. Glickenhaus наскоро разкри плановете си за не толкова далечното бъдеще в което планира изграждане на водороден Boot. Той се намира в ранните етапи, но ще има дълъг пробег. Превозното средство ще се задвижва чрез водородна горивна клетка, което решава много недостатъци, открити при обикновените електрически превозни средства. Водородът може да бъде напълно зареден само за пет минути. Стига да имате близко водородна колонка, които са голям кът дори в Германия.

На снимките са изобразени версиите на Boot Zero с две и четири врати. Не е ясно какво Glickenhaus планира да направи с концепцията, но поредният опит на Baja 1000 няма да напразен. Определено автомобилът е със странен дизайн, а фаровете под стъклото напомнят за FIAT Multipla. Която води почти във всички класации за най-грозен автомобил в историята. Но пък Boot Zero може и да се успее.