Календар със събития Събития

Готов е проектът за завършване на Околовръстното в София

Готов е проектът за завършване на Околовръстното в София

Проектът за завършване на разширяването на Околовръстния път в София между бул. Братя Бъкстон и Люлин вече е готов, съобщи пред БНР Ангел Джоргов, заместник-кмет в направление Обществено строителство към Столичната община. Разработен е четвърти вариант на трасето на възела с Цар Борис III, който на няколко пъти се обжалва от гражданите на Княжево. По новия проект ще има къс тунел от бул. Братя Бъкстон.

Също така се работи по вътрешния градски ринг от бул. Тодор Каблешков, през бул. Филип Кутев до Симеоновско шосе, който според зам.-кметът „до голяма степен ще облекчи трафика в центъра на София“. Дали това ще се случи, тепърва ще разберем, но е факт, че още преди изграждането му, в отсечката от бул. Тодор Каблешков към бул. Филип Кутев има огромни задръствания заради множеството светофари и дълго време за изчакване.

От общината планират нов ремонт на тунела под НДК, който цели и спиране на течовете на вода. Според него движението в тунела по всяка вероятност няма да бъде спирано, но ще бъде ограничено. Има и разработен проект за ремонт на тунела към Люлин.