Календар със събития Събития

Great Wall показа две коли Haval и едно EV

Great Wall показа две коли Haval и едно EV

Премиум марката на Great Wall Haval представи два нови модела от SUV гамата - Haval Jolion и третото поколение Haval H6. Заедно с тях предпремиерно бе показан изцяло електрическия Ora Cat. Продажбите на Н6 и Jolion, наследил Н2, стартират този месец, докато изцяло EV бранда Ora се очаква да дебютира през втората половина на 2022 г.

Ora Cat дебютира на салона в Мюнхен, но все още се очаква европейската хомологация. Германия ще бъде сред страните от първата вълна на продажби на Ora, а родните вносители преговарят за включването на България в нея. Автомобилът има 48 и 63 кВтч батерии, пробегът е съответно 336 и 420 км.

Третото поколение Haval H6 има много по-модерен дизайн. Моделът, който е базиран на модулната платформа L.E.M.O.N. е с изцяло футуристичен и минималистичен дизайн. Има множеството интелигентни системи за шофиране, които имат за цел да предоставят максимална защита за пътниците, автомобила и останалите участници в движението.

H6 разполага с ниво на автономност L2, което включва в себе си: адаптивен круиз контрол (ACC), напълно автоматичен паркинг асистент, 360° камера за наблюдение на пространството около автомобила, асистент за аварийно автономно спиране с функция за кръстовища, система, предупреждаваща за сблъсък при движение на заден ход, асистент, разпознаващ велосипедисти, както и със система, следяща умората на шофьора.

Моделът се предлага в България с двулитров бензинов двигател с максимална мощност 150 кВт и седем степенна автоматична скоростна кутия. Потребителите ще могат да избират между два режима на задвижване и три нива на оборудване. Цените на базовия модел започват от 52 990 лева с вкл. ДДС и пет годишна гаранция.

Компактният SUV на марката, Haval Jolion е едно много добро допълнение към гамата, което е насочено към онези потребители, водещи активен и динамичен живот и които се намират в непрекъснато движение. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2 700 мм осигурява достатъчно пространство за пътниците на втори ред седалки.

Интуитивното управление е подсигурено от достигнатото ниво на автономност L2, което включва редица системи и асистенти като: системата за поддържане на лентата (LCK), която регулира автоматично волана при отклонение от траекторията, интелигентния  адаптивен круиз контрол (ACC,) който контролира скоростта и безопасното разстояние до автомобила, който се движи напред, FCW - системата за предупреждение при опасност от челен сблъсък и AEB - системата за автономно аварийно спиране. Haval Jolion е оборудван с Apple Car Play и Android Auto, както и с възможност за безжично зареждане на мобилен телефон. Моделът се предлага с 1.5Т бензинов двигател, предно задвижване и възможност за избор между ръчна и автоматична скоростна кутия.