Календар със събития Събития

Искър приема отново джет състезание

Искър приема отново джет състезание

Воден Фест и джет състезание едновременно на брега на язовир Искър стартират този уикенд на 11 и 12 септември.
Над 50 участника от България, Гърция и Румъния са заявили участие този уикенд, като състезанието е и последен кръг от националния джет ски шампионат и ще бъдат излъчени шампионите за 2021 година.

„Европейската джет ски Купа София 2021“ ще бъде в рамките на едно интересно събитие, което ще се състои също на язовир Искър в района на „Иструм Парк“ и „Будното Око“.
Организатор е клуб „Скай Спорт Самоков“ и „Местна инициативна рибарска група Самоков“, които с подкрепата на Европейската програма за морско дело и рибарство ще запознаят малки и големи с водните спортове и уменията в риболова. Специално обучени инструктори ще показват тънкостите в управлението на джет, джет сърф, лодка и флай борд, а известни местни рибари ще учат децата в тънкостите на успешния улов и приготвяне на рибни деликатеси.

Най-добрите и напреднали ще могат да се включат в джет състезанието, което се провежда по същото време и състезателите се борят за Европейската купа в 9 категории.
Атракция и шоу във водата ще направят Европейския шампион Дени Делиман с акробатика във водата с джет и Атанас Михайлов – единственият българин участвал в световния шампионат с флай Борд
В събота вечерта, на 11 септември с парти на рок група „Конкурент“ ще бъдат наградени победителите в слалома от обучението на начинаещите и децата, а финалите на джет състезанието са в неделя от 10 часа на плажа на „Иструм Парк“ .
Обученията и събитията са безплатни и със свободен вход.