Календар със събития Събития

Изгоря първата родна спортна електрическа кола заедно с фабриката

Изгоря първата родна спортна електрическа кола заедно с фабриката

Българският производител на бутикови електромобили - Kinetik Automotive стартира дарителска кампания за ремонтирането на производствената си база. Компанията цели да набере 185 000 лева след като пожар унищожава централата им през април. Компанията ще използва сумата за ремонт на пространството и за набавянето на нужната техника.

Kinetik Automotive e български производител на бутикови електромобили, който предлага иновативни технологични решения в сферата на автомобилните технологии и разработката на прототипи. На 14 април късо съединение причинява пламването на пожар в производствената база. Въпреки усилията на екипа, цялата сграда изгаря напълно преди появата на пожарникарите. Злополуката не взема жертви, но щетите налагат спирането на дейността на компанията, докато производствената база не бъде възстановена и снабдена с нужната техника.

Компанията, която е създадена през 2017, дава възможност на бизнеси и индивидуални клиенти да реализират идеите си, от първоначалните скици до работещи прототипи, за изключително кратък срок. Наборът от технологии, с които екипът си служи, включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране, самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.

Първият реализиран проект е Kinetik 07 - електрически спортен автомобил на базата на Лотус 7. Всяка една част от електромобила е създадена от екипа, включително и електрониката, което позволява изключително високо ниво на индивидуализация. Малко след това Kinetik пускат на пазара и електрически картинг Model 27, който комбинира бързото ускорение на електрическото задвижване и високата поврътливост характерни за картинг шаситата. Научете повече за Kinetik Automotive на https://kinetikautomotive.com/.

“Инцидентът ще забави темповете ни на развитие, но въпреки това желанието ни да продължим да създаваме e по-силнo от всякога,” каза Теодосий Теодосиев, главен изпълнителен директор на Kinetik Automove. “Събраната сума от кампанията ще ни помогне да възобновим работа по електрическия картинг Модел 27, хибридът Volvo P1800ES и други вече започнати проекти.”

Кампанията започва днес и ще продължи до 10 юли 2021. Вече са подсигурени 55 000 лева, а компанията е приготвила различни награди в знак на благодарност, спрямо дарената сума. Повече информация за дарителската кампания може да намерите тук -  www.kinetik.bg.