Календар със събития Събития

Използваме ли технологиите в колите?

Използваме ли технологиите в колите?

Проучване на J.D. Power разкри, че много от шофьорите на нови автомобили не използват много от асистентите в колата през първите 90 дни от собствеността. Проучването отчита нивото на възприемане на нови технологии за всяка марка и използването им. Изследва колко от собствениците харесват технологиите и колко от тях изпитват затруднения, когато ги използват.

„Цените на новите превозни средства са рекордно високи, отчасти в резултат на повишено съдържание. Това е добре, но някои функции изглеждат, като загуба на време за много от собствениците“, каза Кристин Колодж, изпълнителен директор на интерфейса човек-машина в компанията J.D. Power. Проучването установи, че камера за задно виждане и 360-градусова видимост с камери са едни от най-търсените технологии в новите автомобили. От друга страна, асистентът за контрол с жестове в купето са съпътствани от проблеми (41 проблема на 100 превозни средства).

Технологията за управление с един педал на някои електромобили получи високо одобрение, собствениците съобщават само за 8 проблема на 100 превозни средства. Tesla неофициално е с най-високият резултат по индекса на иновациите 668 от 1000 точки. Genesis е класиран най-високо, следван от Cadillac с 551, Volvo с 550, BMW с 545 и Mercedes-Benz с 523 точки. Hyundai взе най-добрите отличия за пазарен сегмент с резултат 519, което изпреварва Kia с 510, Nissan с 502, Subaru с 499 и GMC с 498 т.