Календар със събития Събития

Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам

Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам
Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам
Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам
Къде се намира Ferrari F40 на сина на Саддам

Ferrari F40 е един от най-красивите модели на италианската компания и все още остава един от любимите постери за стената на децата от 90-те. Гледайки как гние някъде на прах в Ирак тази кола не е особено приятна гледка, но историята си струва проучване. Влогърът Ratarossa тръгва по следите на колата на Удай Хюсеин, син на убития лидер на Ирак – Саддам. Настоящото местоположение на автомобила обаче не е напълно сигурно.

Удай има репутацията на ужасен човек, свързван е с мъчения на хора, включително и футболисти от националния отбор на Ирак за това, че не са изпълнили нарежданията му. Синът на диктатора обича колите и има специален човек, който търси в интернет интересни коли, които да купи. Гаражът му се разраства до над 1000 автомобила, преди да реши да запали повечето от тях, за да не попаднат в ръцете на американските войници. Чухте ли? Някои се самоубиват, погубват жените си, а Удай се грижи за колите си…

Снимките от прашасалото Ferrari показват, че се е спасило от кладата, но е заснето на различни места. Има липсващи детайли от екстериора и интериора, а други са поставени от различни марки, например Nissan.

Проучването на Ratarossa стига до информация, че колата е била в Ербил в Северен Ирак, където е карана на 4 април тази година. Също така се знае, че иракски колекционер (явно има и такива в страната) е купил това F40 преди 6 месеца. Но този собственик е починал.

Ако границите не бяха затворени вероятно щеше да има много авантюристи в търсене на тази кола, макар Ирак да не е една от най-безопасните страни в света. Но подобни истории и легендарни автомобили има с всеки един диктатор, любител на автомобилите. А те почти винаги завършват властта си по един и същи начин.