Календар със събития Събития

Кубчето мина на ток

Кубчето мина на ток

Mercedes-Benz усилено се стреми към електрификация и емблематичната G-класа се трансформира в почти серийната концепция EQG. Версията запазва пропорциите на легендата, но това е една различна G-класа. Без двигател под капака, решетката от G-класа се превръща в осветен панел. Бяла рамка допълва фасадата на решетката, с повече LED дневни светлини. 22-инчовите джанти носят атмосфера от края на 90-те години.

Concept EQG има резервна гума отзад, което представлява външна кутия за съхранение, като традиционната G-класа. Mercedes все още не е готов да споделя подробности като конски сили или пробег, но концепцията използва четири електрически двигателя, монтирани в колелата, като всеки от двигателите може да работи независимо.

Задвижващият механизъм разполага и с двустепенна скоростна кутия. Като концептуален модел готов за производство, ще претърпи промени, преди EQG да стане официална. От компанията обещават, че ще премине същите тестове, за да завладее същия терен като всички предишни G-вагени.