Календар със събития Събития

Lada обнови Niva Bronto, моделът все още е жив

Lada обнови Niva Bronto, моделът все още е жив

Някои неща просто са вечни. Lada произвежда модела Niva от 1977 г. и все още може да си купите нов модел, дори обновен. Версията вече се нарича Legend, а стандартната Niva стана общия проект на руската компания с Chevrolet, който така и не се наложи като ръбатия 4х4. Сега вече под ръководството на Renault руския бранд Lada показа обновен Niva Bronto.

Предлагат се две версии, Luxe и Prestige, има 15-инчови джанти. Автомобилът е с пластмасови раздувки, различни брони и предна решетка, има заводски LED офроуд светлини за покрива и камуфлажна боя. Както и се очаква, промените са предимно в салона.

Арматурното табло е ново, има климатик, по-комфортни седалки с подгряване и подобрена шумоизолация. Което сигурно не е трудно в кола от 1977 г.
Двигателят остава легендарния 1,7 литра атмосферен бензин с 83 к.с. и 4 цилиндъра.

Предавателната кутия е 5-степенна механична. Отпред и отзад има блокиращ диференциал. Niva Bronto има и леки промени в окачването, което е подсилено. Естествено моделът се предлага за Русия.

Изцяло новото поколение Niva ще пристигне през 2024, дизайнът на колата вече бе загатнат от Renault. А двигателят най-вероятно ще бъде 1,3 турбо, който е общ проект с Daimler.