Календар със събития Събития

Lexus, Mazda и Toyota са много по-надеждни от Tesla

Lexus, Mazda и Toyota са много по-надеждни от Tesla

Електрическите автомобили имат от три до пет пъти по-малко части спрямо тези с ДВГ, поради което са и далеч по-надеждни. Шансът да се счупи нещо е драматично намален, но проучване на Consumer Reports показва, че и това вече се променя. Усложняването на електрическите коли води и до повече проблеми с тях.

Евтини EV като Nissan Leaf заемат челото в проучването, а Tesla е на предпоследно място, единствено пред Lincoln. Model Y е много по-ненадежден от средното ниво, Model 3 също има множество проблеми, а качеството на китайското производство Tesla е по-добро от американското във Фремонт.

Lexus, Mazda и Toyota са най-надеждните брандове, предлагат множество добри хибриди и EV с малко проблеми. Което е много добра новина, особено след като са много по-евтини за притежание спрямо тези с ДВГ.

Consumer Reports очаква как ще се представи Mercedes EQS в следващите издания заради ултрамодерния Hyperscreen. Компанията предлага огромния екран само в него и по-малкия EQE, което е доказателство, че само електрическите коли получават най-новото от технологията.