Календар със събития Събития

Mercedes-AMG One направи рекорд на Нюрбургринг

Mercedes-AMG One направи рекорд на Нюрбургринг

Mercedes-AMG One е новият крал на Нюрбургринг. Автомобилът записа време за обиколка 6:35.183 мин по 20,832-километровото Нордшлайфе. Рекордът е поставен на 28 октомври в 17,14 часа от Маро Енгел, пилот в ДТМ.

По време на обиколката трасето е влажно в някои участъци и прашно. На бързата секция Кеселхен на идеалната линия е мокро, температурата е под 20 градуса. Времето позволява правенето на най-много 4 бързи обиколки.

Mercedes-AMG акостира с два автомобила One, които са инспектирани от TÜV Rheinland за наличие на подобрения. За зачитане на рекорд, автомобилът трябва да е в напълно серийна спецификация.

Моторът на Mercedes-AMG One е 1,6 турбо от Формула 1 с 1063 к.с. и хибридна тяга. Максималната скорост е 352 км/ч. Шасито е карбоново с монокок, задвижването 4MATIC+. Рекордът е направен на режим Race Plus, при който нивото се сваля с 37 мм отпред и 30 мм отзад. Drag Reduction System (DRS) също е използвана. На правата Дьотингер е достигната скорост 338 км/ч, гумите са Michelin Pilot Sport Cup 2 R MO, които са стандартни за модела и развити специално за One от Michelin. Стандарт са и керамични спирачки.

Времето е измерено от wige SOLUTIONS.